SZERKESZTHETŐ SABLONOK - RENDELD MEG ÉS NYOMTASD KI MÉG MA

Néhány tipp, illetve jó tanács, amely segítséget nyújthat
a sablonok nyomtatásánál és kivágásánál

Hogyan nyomtasd ki a sablonod?
A sablon szinte bármely letöltési opciója alkalmas arra, hogy bárhol kinyomtattasd azt. A PNG verziót webes, illetve elektronikus megosztásra ajánljuk. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen fájlt válassz a kimentés során, akkor azt ajánljuk, hogy kérdezd meg előtte a nyomdát ahol nyomtattatni szeretnél (amennyiben nem az otthoni nyomtatást választod).
Ne feledd, bármikor visszatérhetsz a sablonodhoz, hogy szerkessz rajta vagy más formátumban mentsd le. Nyomtatás előtt le kell töltened a sablont, a Templett alkalmazásból nem lehet nyomtatni.

Kérjük, ne feledd: A nyomtatható fájlokat ne küldd tovább telefonon vagy táblagépen, hiszen ezek letömöríthetik a fájlokat, ami minőség romláshoz vezet. Mindenképpen asztali számítógépről küldd tovább a nyomtatható fájlokat.Nyomtatási opciók
• Ofszetnyomtatás - Kiváló minőségű, bár költségigényes és elsősorban nagy példányszámú nyomatokhoz ajánlott technika.

• Digitális nyomtatás - Amennyiben nem az otthoni nyomtatást választod, mi mindeképpen ezt az opciót javasoljuk. Ezzel a technikával remek minőségben, reltíve olcsón és gyorsan kinyomtattathatod a meghívóídat. Széles körben elérhető szolgáltatás.

• Otthoni nyomtatásTippek otthoni nyomtatáshoz
• Nyomtatás előtt ellenőrizd, hogy a nyomtatódban van-e elég tinta, valamint azt, hogy milyen vastagságú papírokat kezel.

• Javasoljuk a tesztnyomtatást normál papírra/másolópapírra, mielőtt a választott papírra nyomtatnál.
Ez hasznos lehet a megfelelő nyomtatási beállítások, színek, betűméret és a grafika ellenőrzéséhez, valamint hogy a szöveg és a grafika a vágási jeleken belülre esnek-e. Először mindig ellenőrizd a szöveget, célszerű, ha valaki másnak is megmutatod a próbanyomatokat, így semmi sem kerülheti el a figyelmedet.

• Ne felejtsd el „Tényleges méret” beállítással nyomtatni a fájlokat, valamint válaszd a legjobb nyomtatási minőséget.

• A színek különböznek lehetnek más-más papírokon. Lehet, hogy meg kell változtatnod a nyomtató beállításait, hogy vastagabb papírra / kartonra nyomtass, és be kell állítanod a "legjobb minőséget" a nyomtatón is.

• Kétoldalas nyomtatás esetén is, először mindig végezz teszt nyomtatást. Ellenőrizd, hogy a nyomtató hogyan kezeli a kétoldalas változatokat. Egyes nyomtatóknál manuálisan kell megfordítani a papírt, de léteznek automata duplex nyomtatók.
Szükség lehet némi finom beállításra a helyes pozicionálás érdekében. Amennyiben az oldalak igazításval kapcsolatban problémába ütköznél, válaszd valamelyik professzionális nyomtatási technikát. Győződj meg róla, hogy a dizájn és a szöveg legalább 3mm távolságra van a sablon szélétől. Az rendben van ha a grafika elemek (háttérképek) túllógnak a sablon vágási vonalain (ez a természetes).Papírválasztás
A papír kiválasztása fontos szempont lehet, pláne az esküvői kártyáknál. Mivel számos lehetőség kínálkozik, mi a legjobb eredmény elérésének érdekében, valamilyen 250+ grammos matt papírt ajánlunk. A legtöbb otthoni nyomtató képes nyomtatni az említett vastagságú papírokra, de azt javasoljuk, hogy a papír/karton vásárlása előtt ellenőrizd a nyomtatód beállításait. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha pauszra vagy gyöngyház felületű papírra nyomtatnál. Ellenőrizd, hogy ezeket a papírokat is kezeli-e a nyomtatód. A textúráltabb papíroknál szükség lehet a kis méretű szövegek nagyítására (ennek ellenőrzésére, végezz teszt nyomtatást).A sablon felvágása
A meghívókat könnyedén méretre vághatod egy papírvágóval vagy hobbi késsel és egy fém vagy acél vonalzó segítségével. Szükség esetén, akár egy éles konyhakést és vágódeszkát is használhatsz.
Ne felejtsd el mindig védeni a vágó felület alatti részt egy gumilappal, vágószőnyeggel vagy valami hasonlóval. Ehhez a vágóvonalakkal ellátott PDF verziót kell majd letöltened.


Hobbi késsel és acél vonalzóval
1. lépés - Igazítsd a vonalzót a vágási jelekhez, egyszerre csak egy papírt használj
2. lépés - Húzd végig a hobbi kést az egyik vágóvonaltól a másikig úgy, hogy ne vágd át a második jelölővonalat, így az továbbra is útmutatóként rendelkezésre áll.
3. lépés - Ismételd meg a fenti lépéseket minden lapon. Vágd le először az egyenlő oldalakat (pl. lap tetje és a lap alja, majd az oldalakat)


Papírvágóval
1. lépés - Igazítsd a vágási jelekhez papírvágó vonalzójához, egyszerre csak egy papírt használj
2. lépés - Csúsztasd végig a vágót a sínen az egyik vágóvonaltól a másikig úgy, hogy ne vágd át a második jelölővonalat,
így az továbbra is útmutatóként rendelkezésre áll.
3. lépés - Ismételd meg a fenti lépéseket minden lapon. Vágd le először az egyenlő oldalakat (pl. lap tetje és a lap alja, majd az oldalakat)Tippek digitális nyomtatáshoz
Professzionális nyomtatás esetén is bátran kérj teszt nyomatokat.Papírválasztás
A nyomdák alapvetően Műnyomó papírt ajánlanak. Ez egy az átlagosnál papírnál vastagabb, többféle felülettel elérhető (matt és fényes), egyszerűbb kartonpapír. Ezen kívűl általában sok más, prémium minőségű papír is elérhető a nyomdák kínálatában. Egy kisebb felárért ezek a papírok sokkal szebb külsőt kölcsönöznek a meghívóidnak.